מתי מתחילים סימני מתיחה בהריון?
פתאום, בשלב מסויים בהיריון, הבטן מתרחבת ומתקשטת בסימנים חדשים בצבעים משונים. הכירי את סימני המתיחה: ממה הם נגרמים, האם זה מסוכן וכיצד ניתן למזער אותם?
יש מעט מאוד דברים שחקוקים לנו בזיכרון כל כך חזק כמו הריון ולידה. הגוף אמנם שוכח (וטוב שכך) את הכאבים של הצירים, את הבחילות של תחילת ההריון ואת הפעם ההיא שהיית חייבת לשירותים ולא מצאת אותם, אבל הוא זוכר את הדברים החשובים באמת: הרגע של המפגש הראשון עם התינוק, מה אכלנו בבוקר הלידה ומה משקל הילד השני מתוך החמש. והנה עוד משהו שהגוף לפעמים מזכיר לנו: סימני מתיחה. מה זה, איך הם נוצרים, והאם ניתן להימנע מהם? מדריך. מה הם סימני מתיחה?
תוצאה טבעית של מתיחת העור כדי לפנות מקום לתינוק ולרחם המתפתחים. עם זאת, סימני מתיחה אינם בלעדיים להריון; מתיחת העור יכולה להתרחש בכל פעם יכולים לפתח סימנים אלה בכל פעם שהעור נמתח במהירות. אגב, רבים טועים לחשוב שסימני מתיחה יצוצו כאשר יש עליה גדולה במשקל, אך אין זה מדויק. העור נמתח כאשר רמות ההורמונים בגוף משתנות. כמובן שכשיש עלייה במשקל, ישנה מתיחה גם אולם גם נשים שלא עלו הרבה מאוד במשקל בהריון, עלולות לחוות סימנים אלו.
איך זה נראה?
חריצים מפוספסים וצבעם נע בין ורוד, אדום, סגול או חום, בהתאם לצבע העור של האדם. איפה הם מופיעים?
בכל מקרה שלעור יש את הגמישות והיכולת להימתח. בזמן היריון, נוכל לראות אותם על הבטן, השדיים, הישבן, הירכיים והרגליים העליונות, הירכיים והזרועות. האם זה מזיק?
לא. מה משפיע על סימני המתיחה?
1. הורמונים. במהלך ההריון, בלוטות יותרת הכליה מייצרות את ההורמון קורטיזול. כאשר רמות הקורטיזול עולות באופן טבעי, הסיבים האלסטיים בעור נחלשים, וכאשר העור נמתח, זה גורם לסימני מתיחה בהריון. 2. תורשה. כמו הרבה מאוד דברים בחיים, גנטיקה היא מרכיב מרכזי. אם חווית סימני מתיחה בגיל צעיר יותר, (בקפיצת גדילה או אם לאמך יש סימנים), זה יכול לקרות גם לך. מתי הם מופיעים?
לאור מה שנאמר כאן, כל גוף מגיב באופן שונה, אך ניתן לומר שסימני מתיחה מופיעים מתישהו במחצית השנייה של ההריון. השלב שבו הרחם מתרחב, העובר מתחיל לגדול ומפעיל לחץ על העור. האם יכול להיות שלא יהיו לי סימני מתיחה?
בהחלט. אמנם יותר ממחצית מהאנשים בהריון מפתחים סימני מתיחה אבל זה עדיין משאיר נשים רבות ללא. האם ניתן למזער/למנוע סימני מתיחה במהלך ההריון?
התשובה המבאסת היא שלא ממש. סימני מתיחה מתפתחים עמוק בתוך העור, ברקמות החיבור, ואם תוסיפו לזה את שיקולי ההורמונים והגנטיקה, ניתן לומר שיש לנו מעט השפעה אמיתית. ועדיין, ניתן למזער את המראה שלהם. המפתח הוא לפעול בטרם הבטן מתחילה להתרחב ולשמור על עקביות.
1. שימוש בקרמים על מנת ללחח את העור היא טקטיקה חשובה שגם תועיל לך לכל אותם גירודים אפשריים. 2. שתיית מים מרובה – גם זו דרך לדאוג ללחות של העור, מה שיגרום לו להיות גמיש , רך ופחות להיות מושפע מהמתיחה. 3. הימנעות מקפה במהלך ההיריון. 4. תזונה בריאה ומאוזנת עשירה באבץ, חלבון וויטמינים A, C ו-D האם סימני מתיחה בהריון כאן להישאר? לרוב אלו מתפוגגים לאחר הלידה. אולם אם זה לא קורה, ישנם טיפולי לייזר וגלי רדיו שמעוררים את ייצור הקולגן ושיפור הגמישות.